Ученици ученицима

Настављамо са пројектом вршњачког учења. Данас су ученици ИТ смера другог разреда Милош Аћимовић, Огњен Арсић, Никола Гавриловић и Михаило Гогић помагали својим вршњацима из природног и друштвеног смера у савладавању основа програмирања, наставне јединице НИЗОВИ.

На задовољство свих, ученицима се допао овај, нешто другачији приступ учењу, тако да се надају новој сарадњи!

Радионице за основце

Драги основци, одржана је прва радионица из физике и хемије, дивно је било дружити се са вама! Видимо се поново!


У нашој школи још увек траје пријава за радионице које имају за циљ да вас упознају са наставом различитих предмета у нашој школи и да вам олакшају прелазак из основне у средњу школу. Ако сте заитересовани да похађате радионице молимо вас да попуните упитник на линку:

https://forms.gle/Y1d6pChahWEKCg6r9

На основу интересовања ђака већ су формиране неке групе којима још увек можете да се придуржите путем упитника. Сва даља обавештења добијаћете преко вибер група. Позивамо све заинтересоване ученике, без обзира који смер планирају да упишу, да нам се придруже.

Концерт за Максима

Уз подршку Народног универзитета и у организацији Техничке школе Трстеник и гимназије "Вук Караџић" Трстеник одржан је хуманитарни концерт за Максима. Скупљено је 108 860 динара.

Могло се чути извођење нумера различитих музичких жанрова у заједничком извођењу ове две средње школе, под руководством професорке музичке културе и диригента Јоване Хинић. Поред класичне музике, било је и изворне, народне, као и поп и рок музике. Пре музичког програма чули смо песму "Загрљај за Максима" у извођењу ученика Техничке школе, Давида Анђелковића, уз пратњу на гитари Андреја Ђокића, ученика Гимназије.

Ученици ученицима

У оквиру пројекта „Ученици ученицима“ данас је у нашој школи одржано предавање КАРНООВЕ МАПЕ ученицима првог разреда ИТ смера. Основна знања о читању и коришћењу Карноових мапа представиле су ученице четвртог разреда ИТ смера, Јана Катић и Тамара Лукач.

Још једном се показало да је уз младе и одличне предаваче, учење лако и забавно!

km

На слави фондације "Лаза Костић"

Поводом учешћа Јелене Дуњић, ученице II-4 одељења друштвено-језичког смера, у радионици и литерарном конкурсу фондације "Лаза Костић", позвани смо као гости на њихову славу.

Захваљујемо са на гостопримству и лепо проведеном дану Фондацији и госпођи Марини Радовић Милић. Изузетна је част и задовољство бити део те свечане, свечарске и узвишене атмосфере у Сремским Карловцима на резању колача, у пчеларском музеју и винарији Живановић, а посебно бити у свечаној сали Матице српске.

Трудићемо се да останемо Лазини амбасадори, да чувамо и негујемо све вредности које су нам поверене.

Професорка српског језика и књижевности Љиљана Недељковић

Web3 Academy - Ethereum Caravan

Данас је у нашој школи одржано изузетно занимљиво предавање намењено ученицима ИТ смера треће и четврте године. Током овог догађаја, истраживани су основни концепти Wеb3, крипто новчанице, технологије које стоје иза Wеb3-а, као и процес прављења трансакција. Гост предавач, Аљојша Макетић из компаније Аttic42, која се бави Wеb3 иновацијама, је на веома занимљив начин приближио ученицима нове технологије.

Наши ученици су током овог предавања имали прилику да се упознају са суштинским начинима заштите своје безбедности у савременом дигиталном окружењу, као и са потенцијалом који Wеb3 технологије носе за друштво у целини.

Најзанимљивија је била радионица, где су учесници кроз симулиране трансакције имали прилику да директно искусе практичну примену концепта које су претходно савладали. Ова интерактивна метода додатно је ојачала разумевање градива и побудила изузетно интересовање код полазника.

Наши ђаци су изузетно задовољни предавањем, а ова едукативна иницијатива свакако ће оставити дубок и трајан утисак на њихов професионални развој у области ИТ.