Ученици ученицима

унити

Настављамо са „Unity“ радионицом у петак, 2. фебруара у 13:15.

Видимо се!

Светосавски ђакПоводом Савиндана, Министарство просвете сваке године расписује конкурс за Светосавску награду.

Светосавска награда је признање које се додељује појединцима и установама за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у Републици Србији. Међу бројним добитницима, ове године се нашао и ученик наше школе Владимир Агатоновић.

Владимир је награду добио за изузетне резултате у области географије и неговању језичке културе. Владимиру честитамо и желимо пуно успеха и ове године на такмичењима!

ss

Владимиров рад који је освојио прву награду на Светосавском темату.

Дан Светог Саве

ss

Прослава школске славе представљала је изузетан културни догађај који је окупио заједницу у духу традиције, образовања и заједништва.

Уз духовне песме нашег хора, драмску и рецитаторску секцију, још једном смо се подсетили величине и мудрости Светог Саве. Ученици су припремили емотивну представу која је на оригиналан начин дочарала кључне тренутке из живота нашег светитеља. Глумци су својим изузетним интерпретацијама унели живост и дубину у причу, истичући важност духовности.

Прослава Светог Саве је била прилика за заједништво и духовно уздизање, истакла je осећај поноса међу ученицима, родитељима и наставницима. Сви присутни су са задовољством и топлином у срцима напустили овај догађај, носећи са собом дух Светог Саве као инспирацију за даље образовање и духовни развој.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!

Слике можете погледати у Галерији.

Бивши гимназијалац

ас

Наш бивши ученик, Алекса Симић, редован је студент треће године Факултета политичких наука. Обрадовао нас је када је освојио друго место на Међународном конкурсу који носи име по преминулом професору Предрагу Р. Симићу. Ово је девета година како се одржава овај конкурс. Но, ове године била је највећа конкуренција и рекордан број жена - учесница. Награде се додељују за најбоље студентске радове у области Спољне политике и балканских односа. Тема Алексиног рада је гласила "Најбоље решење за останак и опстанак Срба на Косову и Метохији".

Честитамо!

Награђени рад можете прочитати ОВДЕ.

Више о додели награда...

Гимназијалац

Изашао је нови број школског листа, Гимназијалац број 18.

Новогодишња честитка

нгц

"UNITY" радионица

упис ит

И овог петка са вама биће Димитрије, Душан, Видак и Лука.

Добро дошли!

Упис у ИТ смер

упис ит

Више о упису прочитајте у Позивном писму које је прослеђено свим основним школама наше општине.

Добро дошли!