"UNITY" радионица

Радионица UNITY, петак, 1. децембар, у 12:30.

Видимo се!Посета Nordeus-у

Ученици ИТ смера и њихови наставниции имали су привилегију да посете најистакнутију компанију у Србији која се бави развојем игара за мобилне телефоне. Запослени у компанији Нордеус су се ангажовали како би ученицима приближили процес креирања игара, ко све учествује у тимовима, како су стигли до својих тренутних позиција унутар фирме, који су факултети били кључни за њихов професионални развој, као и како изгледа њихов радни дан. Све ово је организовано с намером да олакша ученицима доношење одлука о будућем избору факултета и одабиру занимања.

Током посете, имали смо прилику да обиђемо просторије компаније, при чему смо се посебно задржали у простору намењеном опуштању. Тај део објекта обухвата кантину, али и места где се заиста ужива у играма - билијару, стоном тенису, е-спортовима... Ова искуства су додатно продубила позитивне утиске, а велику захвалност дугујемо свим члановима тима у Нордеусу на незаборавно проведеном времену.

"UNITY" радионица

Настављамо са дружењем! Друга радионица "UNITY", петак, 24. новембар у 13:15, кабинет за информатику.

Видимo се!"Ученици ученицима"

Настављамо са радионицама! И ове школске године ученици ИТ смера припремили су низ занимљивих радионица у оквиру пројекта „Ученици ученицима“. Радионице обухватају занимљиве теме, тако да сваки љубитељ информатике може пронаћи нешто што одговара његовим интересовањима. Уз младе и одличне предаваче, учење је неформално, лако и забавно!

Прва радионица је "UNITY" у оквиру које ће, већ искусни предавачи, Димитрије Дробњак, Видак Пештерац, Душан Радивојевић и Лука Миљковић учесницима помоћи да стекну знања и искуства у прављењу игрица.

Петак, 17. новембар у 13:15, кабинет за информатику!

Добро дошли!

noc

Дан школе

Ове године наша школа слави 33 године постојања. Тим поводом, као и сваке године, уприличен је културно-забавни програм у коме су учествовали ученици свих разреда наше школе. Након званичног дела, у коме се директор обратио бројним гостима, уследила је додела награда ученику Владимиру Агатоновићу за освојено III место на Европској географској олимпијади и јубиларних награда радницима школе. Културни део је био посвећен Јовану Дучићу поводом обележавања 80 година од његове смрти. Гости су уживали у мислима и стиховима Јована Дучића, као и у музичким нумерама хора наше школе.

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ.

Ноћ истраживача 2023

На платоу испред Општине Трстеник одржана је манифестација уз присуство великог броја учесника и посматрача занимљивих експеримената.

Ноћ истраживача


noc

Позивамо све заинтересоване да нам се придужe у петак 29. 9. 2023. године у новој научној авантури у оквиру Ноћи истраживача 2023! У термину од 13 до 14 часова у амфитеатру Високе машинске техничке школе у Трстенику одржаће се два предавања:

• "Физичка хемија на месту злочина - откривање отисака прстију" - др Душан Димић, Факултет за физичку хемију, од 13:00 до 13:30 часова.

• "Раскринкавање суплемената" - Катарина Ранђеловић и Стражиња Павловић, ученици четвртог разреда Гимназије "Вук Караџић" у Трстенику од 13:30 до 14:00 часова.

У термину од 15 до 18 часова на платоу испред Oпштине ученици наше школе са наставницима и представници Факултета за физичку хемију изводиће едукативне експерименте.

Више о манифестацији прочитајте на НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2023 - Трстеник.