"UNITY" радионица

После краће паузе настављамо са радионицом UNITY. Видимо се у петак, 15. децембра, у 13:15!Хуманитарна акција

Такмичење из грађанског васпитања

Ученици завршних разреда Гимназије "Вук Караџић" Трстеник учествовали су у пилот такмичењу из грађанског васпитања за гимназије које је организовано на Факултету политичких наука у Београду. Ученици у саставу Владимир Агатоновић - капитен, Ива Митровић, Бојана Пантић и наставник ментор Катарина Ивановић на овом дводневном догађају представљали су нашу школу и остварили изванредан резултат.

Прво место у финалу пилот такмичења из грађанског васпитања припало је такмичарској екипи из Прве београдске гимназији. Друго место заузела је Гимназија „Патријарх Павле" из Београда, док је трећепласирана екипа била екипа из Гимназије „Вук Караџић" из Трстеника.

По проглашењу победника, свим учесницима су додељене дипломе, организаторима захвалнице, а финалистима и њиховим професорима су уручене симболичне награде.

Пилот такмичења из грађанског васпитања, спровео је Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), уз подршку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и сарадњу Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Националне асоцијације наставника/ца Грађанског васпитања и сарадника/ца (НАГВИС).

Више о такмичењу погледајте на сајту Факултета политичких наука.

"UNITY" радионица

Радионица UNITY, петак, 1. децембар, у 12:30.

Видимo се!Посета Nordeus-у

Ученици ИТ смера и њихови наставниции имали су привилегију да посете најистакнутију компанију у Србији која се бави развојем игара за мобилне телефоне. Запослени у компанији Нордеус су се ангажовали како би ученицима приближили процес креирања игара, ко све учествује у тимовима, како су стигли до својих тренутних позиција унутар фирме, који су факултети били кључни за њихов професионални развој, као и како изгледа њихов радни дан. Све ово је организовано с намером да олакша ученицима доношење одлука о будућем избору факултета и одабиру занимања.

Током посете, имали смо прилику да обиђемо просторије компаније, при чему смо се посебно задржали у простору намењеном опуштању. Тај део објекта обухвата кантину, али и места где се заиста ужива у играма - билијару, стоном тенису, е-спортовима... Ова искуства су додатно продубила позитивне утиске, а велику захвалност дугујемо свим члановима тима у Нордеусу на незаборавно проведеном времену.

"UNITY" радионица

Настављамо са дружењем! Друга радионица "UNITY", петак, 24. новембар у 13:15, кабинет за информатику.

Видимo се!"Ученици ученицима"

Настављамо са радионицама! И ове школске године ученици ИТ смера припремили су низ занимљивих радионица у оквиру пројекта „Ученици ученицима“. Радионице обухватају занимљиве теме, тако да сваки љубитељ информатике може пронаћи нешто што одговара његовим интересовањима. Уз младе и одличне предаваче, учење је неформално, лако и забавно!

Прва радионица је "UNITY" у оквиру које ће, већ искусни предавачи, Димитрије Дробњак, Видак Пештерац, Душан Радивојевић и Лука Миљковић учесницима помоћи да стекну знања и искуства у прављењу игрица.

Петак, 17. новембар у 13:15, кабинет за информатику!

Добро дошли!

noc

Дан школе

Ове године наша школа слави 33 године постојања. Тим поводом, као и сваке године, уприличен је културно-забавни програм у коме су учествовали ученици свих разреда наше школе. Након званичног дела, у коме се директор обратио бројним гостима, уследила је додела награда ученику Владимиру Агатоновићу за освојено III место на Европској географској олимпијади и јубиларних награда радницима школе. Културни део је био посвећен Јовану Дучићу поводом обележавања 80 година од његове смрти. Гости су уживали у мислима и стиховима Јована Дучића, као и у музичким нумерама хора наше школе.

Слике можете погледати у ГАЛЕРИЈИ.

Ноћ истраживача 2023

На платоу испред Општине Трстеник одржана је манифестација уз присуство великог броја учесника и посматрача занимљивих експеримената.

Ноћ истраживача


noc

Позивамо све заинтересоване да нам се придужe у петак 29. 9. 2023. године у новој научној авантури у оквиру Ноћи истраживача 2023! У термину од 13 до 14 часова у амфитеатру Високе машинске техничке школе у Трстенику одржаће се два предавања:

• "Физичка хемија на месту злочина - откривање отисака прстију" - др Душан Димић, Факултет за физичку хемију, од 13:00 до 13:30 часова.

• "Раскринкавање суплемената" - Катарина Ранђеловић и Стражиња Павловић, ученици четвртог разреда Гимназије "Вук Караџић" у Трстенику од 13:30 до 14:00 часова.

У термину од 15 до 18 часова на платоу испред Oпштине ученици наше школе са наставницима и представници Факултета за физичку хемију изводиће едукативне експерименте.

Више о манифестацији прочитајте на НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2023 - Трстеник.