Anđela Isailović

U slobodno vreme bavim se fotografisanjem i uređivanjem fotografija pomoću različitih programa. Pored toga, napisala sam i napravila nekoliko pesama koje su vezane za moj kraj, a počela sam da ih pravim još u sedmom razredu osnovne škole. Stvaranje pesama zahtevalo je rad u programima za snimanje i uređivanje zvuka, kao i za uređivanje video zapisa. U prilogu su neke od fotografija koje sam uredila i fotografisala, i link koji vodi ka YouTube kanalu gde se nalaze moje pesme. Primetno je da je kvalitet tih pesama bio dosta lošiji na početku, ali se vremenom poboljšao zbog usavršavanja rada u programima i naravno malo bolje opreme.

DLAM Production

Nemanja Mitić

U slobodno vreme pišem i snimam pesme. Ovo je jedna od njih. Pesma je rađena sve ukupno 3 sata. S obzirom da mastering ne znam da radim i da nemam produkciju, pesma je ispala okej.

Nikolina Jovanović

Pored programiranja i matematike volim da igram šah. Takođe imam dosta diploma sa šahovskih takmičenja. Obožavam da crtam i da sviram klavir.

Dusan Trisic

Zbog vežbe i velike potrebe za alatkom koju nisam našao na internetu, odlucio sam da napravim youtube playlist downloader. Brzo je iz prostog programa i ružnog interface-a postao ozbiljan projekat koji se proširio i na automatizovanje meta date muzickih fajlova. Sa dovoljnim znanjem iz programiranja, velikom zeljom i jako slabim znanjem dizajniranja, moj drug i ja smo krenuli u poduhvat dizajniranja aplikacije za skidanje muzike i radom sa YouTube API-ma. Nakon puno mučenja i rada, uspeli smo da pravimo osminu aplikacije. Nasi prijatelji su jako zainteresovani za tu aplikaciju i to nas je činilo jos srećnijim i ambicioznijim. Nadamo se da ćemo tokom letnjeg raspusta uspeti da je zavrsimo, iako imamo još puno ideja za nove aplikacije. Jako sam ponosan na sebe sto sam uspeo da napravim aplikaciju koju svakodnevno koristim i koja uopste ne izgleda ruzno.

Nela Nikolčić

Kao učenica I godine IT smera u gimnaziji mogu reći da, iako pohađam nastavu po kombinovanom modelu, mnogo vremena provedem učeći i radeći školske zadatke. Srednjoškolci svoje slobodno vreme koristi za odmor, izlaske, gledanje filmova i serija, a svaki treći učenik to vreme usmeri na sport. Trudim se da što bolje organizujem svoje vreme, jer odbojka, koju treniram od 4. razreda osnovne škole, je moja velika ljubav. Četiri puta nedeljno imam treninge i retko kada propustim neki. Sve obaveze koje imam završim pre treninga i onda rasterećena ulazim u halu. Vikend je rezervisan za prvenstvene utakmice, koje često igramo i subotom i nedeljom. Nekada je naporno, ali je odbojka meni jako važna i ne mogu zamisliti kako bi moj život izgledao bez nje. Ona je imala uticaj na formiranje moje ličnosti. Škripa patika i zvuk lopte koja udara u parket na mene deluju kao dugme za restart na kompjuteru, razbistri um.

Jana Katić

Moj hobi jeste odbojka. Odbojku treniram već punih pet godina i veoma volim da treniram. Na treningu se na neki način odmorim od učenja i škole, skrenem misli i kući se vratim srećna, što je za mene najbitnije.

Danilo Jovanović

U slobodno vreme se bavim sportom. Najviše volim košarku i fudbal. Uživam igrajući ih i mnogo me opuštaju.


top