Рачунарска секција

Радионица "UNITY"

Ученици ученицима


Настављамо са радионицама! И ове школске године ученици ИТ смера припремили су низ занимљивих радионица у оквиру пројекта „Ученици ученицима“. Радионице обухватају занимљиве теме, тако да сваки љубитељ информатике може пронаћи нешто што одговара његовим интересовањима. Уз младе и одличне предаваче, учење је неформално, лако и забавно!

Прва радионица је "UNITY" у оквиру које ће, већ искусни предавачи, Димитрије Дробњак, Видак Пештерац, Душан Радивојевић и Лука Миљковић учесницима помоћи да стекну знања и искуства у прављењу игрица.
Ученици ученицима


Друга радионица је „3Д штампа“, у оквиру које ће Филип Јанковић упознати учеснике са моћном 3Д штампom! На путу од израде дигиталног модела до тродимензионалног производа!

Добро дошли!


Ученици ученицима

Ове школске године ученици ИТ смера кренули су са реализацијом пројекта „Ученици ученицима“. У плану је да се организује више радионица за све заинтересоване ученике наше школе. Радионице ће бити организоване у кабинету за информатику. Оне пружају учесницима јединствену прилику да упознају и савладају одређену технологију уз помоћ својих вршњака. Радионице обухватају занимљиве теме и технологије, тако да сваки љубитељ информатике може пронаћи нешто што одговара његовим интересовањима. Уз младе и одличне предаваче, учење је неформално, лако и забавно!

Прва радионица је „GameMaker Studio 2“, у оквиру које ће Димитрије Дробњак, Видак Пештерац и Душан Радивојевић, учесницима помоћи да стекну основна знања у прављењу игрица.

Добро дошли!

gm

Рачунарска секција

Као и претходних година и ове школске године ради Рачунарска секција коју чине ученици информатичких одељења наше школе. Очекује се пуно нових и занимљивих активности где ће се испољити сва креативност и умеће наших ученика.

Подсетимо се како су до сада доприносили промоцији школе и реализацији битних догађаја. Учествовали су и изради веб презентација одељења I-1 2021. и 2022. године, у изради флајера за информатички и природно-математички смер, филмова за завршну приредбу матураната, филма за промоцију Гимназије, школског листа "Гимназијалац", презентације за Дан школе...

Радујемо се новим пројектима!